onsdag 6 mars 2013

Päls

Medborgarinitiativet för att förbjuda pälsnäring har mött på motstånd i riksdagen vilket kanske nog var väntat, men väldigt synd. Även jag skrev på och förväntar mig en långsiktig lösning på att avveckla pälsnäringen i Finland. Detta verkar ingen som är för pälsnäring förstå utan verkar tro att ett förbud skulle leda till att alla inom pälsnäringen plötsligt går arbetslösa och minkarna och rävarna släpps ut. Detta är i alla fall vad de använder när de talar för pälsnäring. Samtidigt trampar de ner på motståndarna genom att antyda att de inte skulle veta pälsdjurets bästa och uppmanar dem att skaffa jobb.

En av kommentarerna på Vasabladet fick lite extra av min uppmärksamhet:

"... Aktivisterna är ofta avundsjuka för att de inte har råd med päls. När de ser något andra har som de inte har råd med blir de aggressiva och avundsjuka. ..."
- Sarah van Orten

På riktigt! Ska man skratta eller gråta? Jag hoppas denna Sarah van Orten inte på riktigt finns, utan att det istället är någon filur som hittat på denna förespråkare för pälsnäring. Alternativt att damen i fråga är full av ironi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar