söndag 5 maj 2013

Ute bland torskar

Vi stängde dörrarna till restaurangen redan ett par dagar innan valborg. Vi städade och firade i dagarna tre och bilade sen utvilade upp till Nordkapp för att se vad vi riktigt serverat åt våra gäster i vinter.

Man kan bli lite avundsjuk då man åker över gränsen och möts av höga vitklädda berg. Jag bryr mig inte i oljan, men varför fick just norrmännen denna fina natur och inte vi?

Inte nog med bergen så har de även ett hav där en massa godheter simmar och kryper runt. Tänk om det vore möjligt här hemma att undra vad man ska äta till middag, ro ut, fånga fisken och sen tillreda maten, allt på mindre än en timme. Norrmännen som själva lever med denna lyx äter istället korv och köttfärs.

I solskenet åkte vi ut på det stilla havet. Vi hade turen att få perfekt sommarväder för dessa breddgrader och fick en riktigt vacker dag med nästan 10 plusgrader. Drog upp massor med torsk, några havskatter och någon kolja. Mina kompanjoner stod för det mesta, men även jag lyckades dra upp tre torskar, varav den ena var riktigt stor.

När vi rensat vår fisk åkte vi till vår stuga, gjorde ihop våra egna fiskeknyten som vi sen grillade på öppen eld. Tänk vad enkelt, billigt och framförallt gott! Som tur kom vi inte heller tomhänta därifrån. Frysen hemma är nu full med torsk och havskatt så nu ska vi nog klara sommaren här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar