onsdag 15 oktober 2014

Malta

Malta - tre små öar någonstans mitt mellan Sicilien och Afrika. Ett land med vacker arkitektur och välskötta gator. Ett välmående västland i fattig medelhavskultur. Arbetande folk från östblocket, studerande från Afrika och Europa, asiatiska turister och immigrerande britter. De sistnämnda kanske inte skulle kalla sig själva så, då det på många håll tyvärr såg ut att vara de som ägde och styrde. Malta har ju varit en del av det brittiska imperiet(rätt ordval?) för inte alls så längesen.

Hur som helst var landet vackert! Västländsk bekvämlighet kompat med vacker natur, varmt havsvatten (26 grader!!) och sol passar perfekt för en veckas semester. Lite otur hade vi med vädret, då himlen öppnade sig rejält en dag och två andra dagar var rätt mulna, men i det stora hela var det en riktigt lyckad semester. Trots att landet är helt pyttelitet lämnade en hel del kvar att se också, så jag besöker gärna öarna igen.

Största orsaken till att vi reste till Malta var för dykningen. Det ska vara Europas bästa, och visst var det helt super. Vår guide på turerna var en helt suverän sprallig, glad och samtidigt väldigt professionell ung brittisk tjej och vi hade superkul tillsammans.

Av någon orsak får jag inte hit videon från dyket nu, men här är länken:
https://www.youtube.com/watch?v=lx-FP8xNjTA
Se och njut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar