lördag 17 december 2011

Peppar peppar

Det årliga pepparkakshusbaket återupptogs detta år efter ett års vila på grund av jobbet i Ruka förra vintern. Eftersom det lämnade ifjol, blev det istället att baka två pepparkakshus detta år. Som vanligt ett åt farmor och farfar till julklapp (hoppas det klarar sig helskinnat hela vägen till Dagsmark), men iår också ett föreställande sommarens arbetsplats, vilket visade sig bli ett riktigt roligt projekt!

 Farmor och farfars hus blev iår ett mumininspirerat spektakel med många fönster och dörrar öppna, så att det får fungera som ljuslykta samtidigt. Taket gjort av rött strössel är jag mest nöjd över. Grymt skönt att komma på nåt annat än det vanliga "franska-pastiller-taket". I övrigt blev detta hus i år väldigt enkelt. Mycket på grund av årets andra projekt som innehåller mycket fler detaljer.







Projekt Valimo, restaurangen där jag jobbat hela sommaren, och även kommer att jobba nästa sommar. Det är en rolig arbetsplats, och pepparkakshuset visar ganska bra vad det är frågan om. Grymt roligt hade jag med detta hus. Viktiga detaljer som hunden Lussu slapp med, och gräset, det var nästan roligast. Mycket socker gick åt, men det var det värt. Vem vet, nästa år blir det kanske ett ännu större, med alla möjliga detaljer, stora som små.

Bör kanske också nämnas att Jouni hjälpte till iår, fast jag gärna tar emot största delen av äran själv ;)

Fler bilder, fler detaljer på husen hittas på min Dayviews [klikklik]

1 kommentar: