torsdag 24 maj 2012

Teknikens underbarn

Förra julen fick jag en Nokia N9 till julklapp/födelsedagspresent innan jag drog iväg till Norge för att jobba ihop lite extra slantar. Då använde jag såklart inte mitt egna mobila nätverk, men direkt vi kom tillbaka till Finland igen, skaffade jag mig på dagen ett internetpaket så jag kan surfa hur mycket jag vill utan att tänka på kostnaden. Självklart tog jag en av de snabbare internetpaketen. Idén var ju också att få slänga mokkulan, då telefonen även fungerar som modem till datorn.

Detta var i mitten på mars. Sen dess har jag surfat, sökt och funderat hur jag får detta att fungera. Började till och med fasa att det faktiskt inte går att använda n9 som modem.

Ikväll äntligen upptäcker jag "Wi-Fi Hotspot" i min programvy. Klart och tydligt. Bara att starta. Shit, va dum man får va! Måste man vara antingen tonåring eller datanörd nuförtiden för att förstå sig på dagens teknik?

Trots detta är jag supernöjd med mitt lilla husdjur "nysi". Rekommenderar starkt!

2 kommentarer:

  1. Alltås ja har inte fatta ännu va "Wi-Fi Hotspot" är. Hemma anväder jag "mobilt närverk" men utomlands om ja ska surf så har ja nångång användt "wifi hotspot" men betalar jag alltså för d då utomlands?? Jag som alltid känt mig rätt så teknik insatt känner mig ganska dum :P

    SvaraRadera
  2. Min Nokia sänder i alla fall ut trådlöst då ja starta hotspoten, så att e bara va att sök på datorn efter trådlösa nätverk, å där va e då. Får hoppas du int ha hamna å betal, plus att du samtidigt ha sänt ut ditt internet ti mänskor i närheten.. He e int lätt ti bli gammal nuförtiden ;)

    SvaraRadera