torsdag 27 december 2012

Quinta

Ironiskt nog handlade mitt senaste blogginlägg om orkanen Bopha. Inatt drog följande förbi med sitt öga ett par hundra kilometer norr om oss. Wukong (här kallas den Quinta) som nu besökte Filippinerna var ändå lyckligtvis mycket svagare än den föregående, men mycket regn fick vi över natten och under ett par timmar blåste det också så pass ihärdigt att vi vaknade.

Vi hade redan matsäcken inköpt igår på morgonen och skulle iväg och tälta då vi fick höra om ovädret. Vi undrade varför ingen riktigt verkade vilja hyra ut tält åt oss, men förstod sedan då den femte eller sjätte guiden vi frågade berättade i förbifarten om tyfonen som var på väg över Coron, där de gått ut med stormvarning klass 2.

Ösregn och starka vindar gjorde att camping på en öde strand inte lät alltför lockande mera, så vi ändrade våra planer till en dagtripp. Med facit i hand kan jag säga att det var ett bra beslut.

Imorgon tänkte vi istället hyra kajak tillsammans med våra nyfunna finska vänner Topi och Essi, som vi också tillbringat den största delen av tiden med nu de senaste dagarna. Hoppas vädret inte sätter stopp för dessa planer också.

Avslutar inlägget med en solig liten julhälsning;2 kommentarer:

  1. Va snygg bild!! direkt ur en katalog ;)

    SvaraRadera
  2. Joo, va häftigt hur ljuset föll, ser precis ut som e sku va tagi me studioblixt :D

    SvaraRadera